Straipsnių paieška
2012-11-19

Kada pradėti ieškoti darbo?

Daugelis iš mūsų turime darbą ir vis dėlto dažnai sau užduodame klausimą: „Ar jau laikas keisti darbovietę?“. Įvairiuose literatūros šaltiniuose galime rasti daug paruoštų atsakymų: vienuose teigiama, kad darbas keičiamas kas septynerius metus, kituose siūloma vienoje darbo vietoje neužsibūti ilgiau nei penkerius. Mūsų nuomone, visų pirma reikia atsikratyti stereotipų, nes kiekvienas žmogus yra individualus. Skirtingi poreikiai bei sau keliami tikslai kiekvienam dirbančiajam turi padėti atsakyti į klausimą, kada būtent jam pačiam ateina laikas permainoms.

Neturėti jokių išankstinių nusistatymų, kurie įtakotų svarbius gyvenime sprendimus – būtina sąlyga. Kiekvienas žmogus profesinėje srityje sau kelia skirtingus tikslus. Vieni siekia profesinio meistriškumo, kiti – užsidirbti kuo daugiau pinigų, treti – turiningai praleisti laiką ir susipažinti su įdomiais žmonėmis, ketvirti – rasti antrąją gyvenimo pusę, penkti nori socialinio saugumo, o kiti galbūt net nežino ar paprasčiausiai nesusimąsto, kas jiems svarbiausia.

Jei darbas atitinka Jūsų keliamus reikalavimus ir sutampa su Jūsų siekiais – puiku. Nebūtina keisti darbo, nes jau praėjo penkeri metai. O jei jaučiate diskomfortą ir manote, kad savo tikslų niekada neįgyvendinsite – laikas pagalvoti apie darbo keitimą. Tiesa, prieš keičiant kompaniją, reiktų sąžiningai pagalvoti, ar Jūs pats atidavėte visas jėgas esamoms pareigoms atlikti? Ar buvote darbštus, atsakingas, punktualus? Ar domėjotės įmonėje vykstančiais procesais? Ar pakankamai gilinotės į Jums pavestas užduotis? Jei į šiuos klausimus atsakėte teigiamai – darbą keisti galima. Jei bent vienas atsakymas buvo neigiamas, gal vertėtų pakeisti požiūrį į esamą darbą? Derėtų prisiminti, kad darbe praleidžiame didžiausią aktyvaus gyvenimo dalį ir nuo to, kaip mes jausimės savo, o ne kito, darbo vietoje, didele dalimi priklausys mūsų gyvenimo laimė.

Jūsų vardas:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmas!
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...