Straipsnių paieška
2013-03-12

Sezoninis darbas – įžanga į suaugusiųjų pasaulį

Kiekvienais metais artėjant vasarai daugelis jaunimo pagalvoja ką veiks vasarą. Nemažai jaunų žmonių svarsto galimybę dalį savo atostogų praleisti darbe. Pradžioje sezoninio darbo paieškos planavimas vyksta šeimoje. Dažniausiai ji nusprendžia ar apsimoka jaunam žmogui ieškoti darbo.

Jaunimas entuziastingai sutinka su visomis darbo sąlygomis. Dažnai norima ir į pajūrį patraukti sezoninio darbo paieškoti (ir ne tik darbo). Suaugę dažnai argumentuoja, kad dirbti neapsimoka, nes visi tik jaunimą išnaudoja, o kiek dar teks pravažinėti iki darbo vietos. Jeigu ir pietus reikės valgyti, tai bankrotu kvepia. Dažnai niekas neskaičiuoja, kad ir namuose žmonės valgo, o tai irgi kainuoja.

Trumpai tariant, mūsų patarimas yra vienareikšmiškas: jei tik yra proga padirbėti – dirbk. Dirbdamas gali pajausti tikrą gyvenimo skonį. Tai yra tau reikės į darbą nevėluoti, būti atsakingam už tam tikrus tau pavestus darbus, pajusti darbo kolektyvo skonį, nuovargį besibaigiant darbo dienai ir visa tai tikrai yra įdomūs pojūčiai, kurie tavo gyvenimą padarys įvairesnį. Padirbėjus visą vasarą kiekvienas iš jūsų taps stipresnis psichologiškai ir fiziškai. Ir visai nesvaru, ar būsi uždirbęs daugiau ar mažiau. Galbūt iš tikro didžiąją dalį atlyginimo būsi pravalgęs ir pravažinėjęs, bet tu būsi jau kitoks. Ir tas „kitoks“ - suaugusiųjų pasaulyje būsi savas.

Jūsų vardas:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmas!
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...