Straipsnių paieška
2013-09-02

Administratorės darbas – didelis mitas

“Ne tam aukštąją baigiau, kad administratore dirbčiau” – dažniausia frazė, kurią išgirsta personalo atrankos specialistai. Darbo rinkoje yra didelė biuro administratorių paklausa.  Ir jau daug metų darbdaviai skundžiasi, kad negali rasti tinkamų darbuotojų. Egzistuoja klaidinga nuomonė, kad administratorė tik kavą verda. Dėl šios priežasties suaugusieji dažnai formuoja vaikams nuomonę, jog administratorės darbas yra prastas ir nelabai gerbtinas, todėl deda visas pastangas, kad atkalbėtų baigųsi aukštąsias mokyklas jaunimą nuo administratoriaus darbo.

Administratorės darbo vieta yra unikali, kadangi darbdavių ir visuomenės požiūris apie darbo pobūdį yra labai skirtingas. Darbdaviai ieško administratorių, kurie būtų atsakingi, organizuoti, turėtų gerus įgūdžius naudojant biuro techniką ir galėtų patys išspręsti darbe iškilusias problemas. Vienas iš reikalavimų yra gerai mokėti užsienio kalbas ir sugebėti jas naudoti praktikoje. Dažnas kandidatas, sužinojęs jog reikės bendrauti anglų kalba telefonu, atsako, kad nesugebės.

Darbdavys pastebėjęs, kad administratorė puikiai atlieka jai skirtas užduotis, pasitiki pavesdamas vis sudėtingesnius darbus ir tuo pačiu pakeldamas atlyginimą. Dažnai administratorės savo darbo metu susiduria su personalo paieška, pirmine apskaita, prekių užsakymu ir kitais įvairiais darbais. Darbo įvairovė lemia tai, jog administratorės darbas iš tiesų yra labai dinamiškas, atsakingas ir gerai apmokamas – skirtingai nei dauguma įsivaizduoja.

Kaip personalo atrankos specialistai, norėtume padrąsinti jaunus žmones nebijoti administratorės darbo, nes nėra jis jau toks prastas ar nuobodus.

Sėkmės darbe!

Jūsų vardas:
Dalia
Tai kažin kodėl,kiek yra tekę susidurt iš aplinkos,administratorės uždirba minimumą?:D
Gabija
Erika, as taip pat turiu administratores patirti ir siuo metu esu pretendavus ne vienoje imoneje i tas pacias pareigas, taigi manau, kad darbdaviai klausia "kodėl nevažiuoji į užsienį?" tiesiog noredami isgirsti ka atsakysi ar butum laikina darbuotoja ar su perspektyva, kaip sako. Zinoma cia tik mano tokia nuomone, galbut ir klystu
Erika
Na galiu paguosti "mdnvjd", tokių pretenduojančių po 100 k. yra ne viena ir ne dvi, tarp jų ir aš :) Dažnas klausimas pokalbio su darbdaviais metu būna: "kodėl nevažiuoji į užsienį?". Toks vaizdas, kad kuo greičiau ištremti nori. Kad ir kaip bebūtų, Lietuvoje viskas išsikreipę, valstybė senėja ir senės toliau, nes požiūris jei ir keičiasi, tai ne tinkama linkme. Teks krautis lagaminus ir sveikintis su užsieniu.
mdnvjd
gal 100 kartu pretendavau i administratores darba lietuvoje, kur siulomas atlygis- minimumas, o reikalavimu 1000, bet manes neidarbindavo, bet ir gerai, nes dabar turiu puiku administratores darba uzsienyje. Esu vertinama ir gerbiama.
PERSONALISTAS
Мanau,kad vis delto administratores vieta yra puikus startas,bet tik tuo atveju jai susitvarkai su savo tiesioginemis administratores pareigomis.Daznai pradedama galvoti apie karjera neatlikus visu darbu esamoje vietoje.
Sandra
pritariu Vaivai, visomis keturiomis.
egle
manau, kad sios pareigos tai labai gera "mokykla", aikstele tprofesionaliai tobulintis ir augti, nes is tiesu tenka isbandyti darbu nuo A iki Z ir nuolat bendrauti su ivairiais zmonemis, kiek man paciai teko dirbt siose pareigose ir pazistu zmoniu, visi "ïsaugo" i aukstesnes pareigas ir administratoriaus darbas kaip startas labai gera reali verslo mokykla..
Personalistas
Vienintelis darbas administratorės leidžia pajausti daug įvairių darbų vienu metu.Aišku,tai darbas nemonotoniškas.
Diana
20 m dirbu administratore, užduočių vis daugėja- dirbu ir kaip apskaitininkė, ir kaip personalo vadovė, ir kaip pardavimų vadybininkė, ir kaip marketingo vadovė, sulaukiu pagyrimų dėl savo atlikto darbo kokybės bei kiekybės, bet atlyginimą kažkodėl gaynu tik už vieną pareigybę,o ne už 5 :-)
Personalistas
Sutinku su komentarais tik iš dalies,nes tikrai yra puikių darbo vietų administratorėms kur darbas yra labai atsakingas su didėlėmis atsakomybėmis ir gera alga...kartais pačios administratorės devalvuoja darbo vietą nepatemdamos joms deleguotų užduočių.
Vaiva
Na šis mitas pernelyg giliai įsišaknijęs, todėl taip lengvai jo išgyvendint nepavyks. Pati dirbau biuro administratore, tai žinau, kokie šio darbo pliusai ir minusai. Minusų, ko gero, daugiau vien dėl tokiais mitais apaugusio požiūrio. Gal nuskambės dramatiškai, bet tai tikrai yra "šunies
" darbas - turi lėkti liežuvį išleidusi, kas bepašauktų. Kartais tai žemindavo. Norėtųsi daugiau pagarbos iš viršininkų ir kolegų, todėl kasdienis ėjimas į tokį darbą yra kasdienė kova už vietą po saule įrodinėjant, kad ir aš čia tokia pat svarbi kaip ir kiti.
svečias
Kurgi ne, tarnaite biure, turi sugebet ir daryt viska nuo A iki Z, niekas taves ten negerbia ir tavo issilavinimas niekam nerupi, nu zodziu gali dirbt, bet malonumo jokio.
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...