Straipsnių paieška
2020-03-18

Darbas nuotoliniu būdu

Kiekvienais metais darbas nuotoliniu būdu tampa vis populiaresnis. IT specialistai, dizaineriai, architektai, konstruktoriai, vertėjai, pardavimų vadybininkai ir kitų specialybių atstovai dažnai renkasi galimybę dirbti nuotoliniu būdu. Kai kurios įmonės yra sudariusios sąlygas darbuotojams nuolat dirbti nuotoliniu būdu. Kitose įmonėse darbas tokiu būdu yra praktikuojamas kelis kartus per savaitę. Tai priklauso nuo įmonės pasirinktos strategijos.

Kodėl įmonės renkasi dirbti nuotoliniu būdu?

Gali būti kelios priežastys. Įmonės prisitaiko prie darbuotojų noro dirbti nuotoliniu principu. Kai kurie darbuotojai renkasi tokią darbo koncepciją dėl šeimyninių aplinkybių (mažas vaikas, sutuoktinio darbo grafikas ir t.t.). Įmonė, norinti turėti savo gretose tinkamą darbuotoją, prisitaiko prie jo poreikių. Tam tikri žmonės mėgsta dirbti vieni dėl įvairiausių priežasčių (mėgsta dirbti vienumoje dėl susikaupimo galimybių, kiti mėgsta dirbti naktimis, treti – neturi pastovaus grafiko). Ši kategorija žmonių taip pat dažnai renkasi darbą nuotoliniu būdu.
Įmonės pačios pasiūlo dirbti nuotoliniu būdu dėl kaštų taupymo. Nereikia mokėti už patalpų nuomą ir t.t. Vietos, iš kurių galima dirbti nuotoliniu būdu, irgi gali būti labai įvairios. Dauguma įsivaizduoja darbą iš namų, bet kiti dirba viešose erdvėse, kavinėse, parkuose...

Kokie yra privalumai ir trūkumai darbo nuotoliniu būdu?

Darbas jums patogiu grafiku, nebūtinai būnant ofise. Galimybė pasirinkti sau jaukią vietą. Galimybė susikaupti. Galimybė neatsakinėti į įkyrių kolegų klausimus ir neklausyti apkalbų, kurios dažnai būna kolektyvuose. Tai tikrai didelis privalumas dirbančiųjų nuotoliniu būdu. Be abejo, darbas tokiu principu, turi ir trūkumų. Savikontrolė yra privaloma siekiant užsibrėžtų tikslų. Rezultatai labai priklauso nuo įmonės naudojamų kontrolės mechanizmų, kurie leidžia žinoti apie esamą situaciją ir padarytus arba nepadarytus darbus. Dažnai žmonės padirbę iš namų ieško darbo ofise, nes buitis, vaikai, darbinės atmosferos nebuvimas neleidžia pasiekti norimų rezultatų. Socialumo trūkumas dažnai būna priežastis, dėl kurios yra grįžtama prie įprastos ofiso rutinos.

Kiekvienas iš mūsų esame labai skirtingi, todėl kiekvienas galime rinktis, jeigu turime galimybę, kokiu būdu mums siekti tobulėjimo tikslų.

Jūsų vardas:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmas!
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...